Kraftige boller med rugkerner og hytteost
Disse kraftige boller kan også kaldes for superboller. De er dejligt grov og alligevel bløde og meget spiselige. Desuden holder de længere end almindelige boller, hvilket må siges at være et plus. Opskriften er til i alt 16 boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 3 dl vand
- 1 dl knust rug
- 25 g smør eller margarine
- 50 g gær og 2 dl. vand
- ½ dl hytteost
- 1 spsk. sirup
- 1 tsk. salt
- 12 dl hvedemel
Luk
Fremgangsmåde
- Kog vandet og den knuste rug
- Tag gryden fra varmen, dække og lad svulme i 5 minutter
- Hæld det i en dejskål
- Smuldre margarinen i dejen og tilsæt vand, sirup, salt
- Lad det afkøle, indtil det er lunkent
- Smuldre gæren og rør, så det opløses
- Tilføj næsten alt melet og ælt grundigt
- Tilsæt til sidst hytteosten og ælt det ind i brødet
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter
- Ælt den hævede dej på et meldrysset bord, og del dejen i 16 stykker, der hver især rulles til kugler
- Dyp kugler i mel, og placer dem på en bageplade med bagepapir
- Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 20-25 minutter
- Bages i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter
- Lad dem afkøle på en rist eller under et klæde
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://ingetknussel.wordpress.com/2013/03/06/goda-grova-bullar-med-ragkross-och-keso/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.