Kraftige boller med rugkerner og hytteost

Disse kraftige boller kan også kaldes for superboller. De er dejligt grov og alligevel bløde og meget spiselige. Desuden holder de længere end almindelige boller, hvilket må siges at være et plus. Opskriften er til i alt 16 boller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 3 dl vand
  • 1 dl knust rug
  • 25 g smør eller margarine
  • 50 g gær og 2 dl. vand
  • ½ dl hytteost
  • 1 spsk. sirup
  • 1 tsk. salt
  • 12 dl hvedemel

Luk

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet og den knuste rug
  2. Tag gryden fra varmen, dække og lad svulme i 5 minutter
  3. Hæld det i en dejskål
  4. Smuldre margarinen i dejen og tilsæt vand, sirup, salt
  5. Lad det afkøle, indtil det er lunkent
  6. Smuldre gæren og rør, så det opløses
  7. Tilføj næsten alt melet og ælt grundigt
  8. Tilsæt til sidst hytteosten og ælt det ind i brødet
  9. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 30 minutter
  10. Ælt den hævede dej på et meldrysset bord, og del dejen i 16 stykker, der hver især rulles til kugler
  11. Dyp kugler i mel, og placer dem på en bageplade med bagepapir
  12. Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 20-25 minutter
  13. Bages i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter
  14. Lad dem afkøle på en rist eller under et klæde

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://ingetknussel.wordpress.com/2013/03/06/goda-grova-bullar-med-ragkross-och-keso/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.