Saftige boller

Der findes mange forskellige variationer, når det kommer til helt almindelige boller bagt på hvedemel. Her er en af de mange afarter, der efterhånden findes, og denne er centreret omkring bollens saftighed, der får den til at skille sig ud fra mængden. Her er der tale om en velsmagende bolle, der er let at lave, og som samtidig er særdeles saftig. Perfekt til børnefødselsdag eller eftermiddagskaffe. Opskriften er på 12-15 boller afhængigt af størrelsen.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 25 g gær
  • 500g mel
  • 2,5 dl. mælk (25-30 grader)
  • 80g sukker
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/8 tsk. salt
  • 2 små æg
  • 75g smør, skåret i tern
  • 100g rosiner (cirka)

Luk

Fremgangsmåde

  1. Læg rosinerne i vand
  2. Varm mælken meget lidt (25-30 grader)
  3. Kom alle ingredienserne i undtagen smør og rosiner
  4. Ælt dejen (foodprocessor) i 10 minutter ved lav hastighed, indtil dejen er glat
  5. Tilsæt koldt smør i små tern – lidt ad gangen
  6. Ælt i yderligere 10 minutter
  7. Når smørret er æltet godt ind i dejen, hældes vandet fra rosinerne, der hurtigt æltes ind i dejen
  8. Anbring dejen i en egnet skål, så dejen kan stige for alvor
  9. Dæk med plastfolie og placer skålen et varmt sted
  10. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (cirka en time)
  11. Del dejen i 15 små bolde eller 12 lidt større og rul dem ud
  12. Læg dem på bagepladen med bagepapir og dæk med plastfolie
  13. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse – 20-30 minutter
  14. Pensl bollerne med let pisket æg og placer dem hurtigt i ovnen
  15. Bag bollerne ved 200 grader i 12 minutter – indtil de får en pæn, gylden farve