Pita brød II

Et lunt pitabrød fyldt med alverdens lækkerier er altid lækkert, og derfor skal der selvfølgelig også være et alternativ til de lidt kedelige versioner af selve pitabrødet, der kan købes i supermarkederne. Her får du opskriften på hjemmelavede pitabrød, der alt andet end nedgraderer den velkendte ret, fyldte pitabrød, hvad enten der er tale om vegetariske, fiske- eller almindelige kødfyldte pitabrød.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4,5 ml. lunken vand
  • 25g gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 10-11 dl. mel

Luk

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lidt vand
  2. Når gæren er opløst, tilsættes det resterende vand, olie og salt
  3. Tilsæt derefter mel og ælt dejen i en foodprocessor, indtil den er glat og pæn
  4. Lad dejen hæve under plastikfolie i cirka 30 minutter
  5. Del dejen i 12-14 lige store dele og rul dem til boller
  6. Lad bollerne hæve et par minutter under plastikfolien i et yderligere et par minutter
  7. Pres bollerne flade og placer dem på et stykke bagepapir på en bageplade
  8. Lad pitabrødene hæve minimum 10 minutter, inden de sættes i ovnen på 250 grader i cirka 9-12 minutter
  9. Vær opmærksom – de må ikke blive brændt på toppen
  10. Lad dem køle af på en rist