Boller med kanel
Det behøver ikke at være udfordrende at kaste sig ud i en alternativ opskrift. Det skal der være både tid og plads til, så man fortsat kan udvide sit repertoire og blive dygtigere til at lave mad, men det behøver ikke nødvendigvis at være svært eller indviklet. Her er en opskrift på en lidt alternativ bolle, kanelbollen, der er nem at gå til; og så er man desuden garanteret et fantastisk resultat.
Ingredienser
Se ingredienser
- 4 1/2 dl. mælk
- 6 spsk. smeltet margarine
- 3 spsk. sukker
- 50g gær
- 2 æg
- 600g mel
- Kanel
Luk
Fremgangsmåde
- Bland alle tørre ingredienser
- Smelt smørret og tilsæt mælken, indtil blandingen er lunken
- Hæld æggene i melblandingen og tilsæt det flydende
- Bland dejen
- Lad den hæve i cirka 1 time
- Del dejen i passende stykker og form stykkerne til små boller
- Tryk et hul i midten af hver bolle og lad dem hæve i 30 minutter
- Pensl bollerne med smeltet smør og drys med kanel og sukker (noget af smøret vil samle sig i hullet – det gør bare bollerne endnu bedre)
- Bag dem i cirka 10 min ved 200 grader
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://anne-laila.blogspot.no/2011/11/enkle-kanelboller.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter – god fornøjelse!
2 Comments
hej
- 7. maj 2016hej mette tak for mange gode programmer. ser dem næsten hver gang. du har mange spænde opskrifter. hilsen karl arne andersen
- 7. maj 2016Se også