Boller med vaniljecreme
Nogle gange er der bare ikke tid og overskud til det helt store gastronomiske arrangement, andre gange er der bare ikke brug for det. Derfor får du her opskriften på lette og velsmagende vaniljeboller, der gør sig godt i de fleste sammenhænge, men er indbegrebet af adjektiver enkle og simple. Opskriften er til 20 dejlige boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 100g smør
- 1 ½ dl. mælk
- 1 ½ dl. vand
- 50g gær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 dl. sukker
- 1 liter mel
Luk
Fremgangsmåde
- Smelt smør og tilsæt mælk og vand
- Tilsæt gær, når blandingen er 37 grader varm
- Tilsæt salt og kardemomme
- Tilsæt mel og rør det hele godt sammen
- Lad dejen hæve, til den er dobbelt så stor – cirka 1 time
- Rul dejen ud og skær den i crika 20 lige store stykker
- Put en klat vaniljecreme i midten af hver ”pandekager”
- Fold dejen sammen, så vaniljecremen ikke løber ud og form 20 boller
- Placer bollerne på en bageplade med bagepapir
- Lad bollerne hæve under et klæde i 30 minutter
- Bages ved 225 grader i 10-15 minutter
- Afkøl på bagerist
- Drys flormelis over bollerne og server dem så