Nemme boller II
Det her er muligvis opskriften på verdens bedste og nemmeste boller, der kombinerer en fantastisk konsistens med boldens milde, elskede og velkendte smag. De er nemme at lave, og så er resultatet altid uovertruffet. Opskriften er på i alt 50 velsmagende boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 liter mælk
- 300g smør
- 250g flormelis
- 100g gær
- 1/2 tsk. kardemomme (valgfrit)
- Cirka 1,5 kg hvedemel
- 1 pisket æg til glasur
Luk
Fremgangsmåde
- Hæld mælk og smør i en stor gryde og varm den, til den er cirka 40 grader varm Mens det varmes op, tilsættes pulveriseret sukker
- Rør godt
- Lad det køle af, til blandingen når de 37 grader, og tilsæt gær
- Hæld halvdelen af melet i en skål
- Hæld væsken over melet og begynd at blande ved lav hastighed – håndmizer
- Tilsæt mere og mere mel, indtil du har en glat og fin dej
- Øg hastigheden på mixeren og juster, hvis nødvendigt, med mere mel
- Ælt dejen i mindst 5 minutter¨
- Dæk skålen og lad den hæve i 1 time, eller til dejen har nået dobbelt størrelse
- Brug kun lidt mel, når dejen lægges ud på en bord og deles i 50 stykker
- Placer bollerne på en bageplade og lad dem hæve i cirka 30 minutter
- Forvarm ovnen til 230 grader
- Pisk æg og pensl bollerne inden bagning
- Bag bollerne midt i ovnen ved 10-12 minutter
One Response
Du har glemt gæren!
- 12. marts 2016