Figenboller

Vi spiser især tørrede figner til jul, men vidste du, at du kan faktisk også bruge dem i bagværk? Fx bliver disse figenboller bliver helt vildt lækre.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 125g tørrede figner
  • 1½ dl hørfrø
  • 3 dl kogende vand
  • 1 pakke gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olie eller flydende fedtstof
  • 6 dl mel

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skær stilkene fra fignerne og hak dem
  2. Figner og hørfrø blandes i en skål
  3. Hæld kogende vand i skålen
  4. Lad blandingen afkøle til 37 grader
  5. Opløs gæren i det lunkne vand og hæld det i skålen
  6. Tilsæt olie, salt og mel
  7. Arbejd med dejen, til den bliver glat
  8. Lad den hæve i cirka 40 minutter
  9. Placer dejen på et meldrysset bord og ælt indtil glat
  10. Del en længere pølse i 25 stykker
  11. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i cirka 30 minutter.
  12. Bag bollerne omkring 8-10 min. ved 250 grader
  13. Lad dem afkøle på en rist under et klæde

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smattgott.blogspot.se/2011/07/oliv-och-rosmarinbaguetter-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.