Figenboller
Vi spiser især tørrede figner til jul, men vidste du, at du kan faktisk også bruge dem i bagværk? Fx bliver disse figenboller bliver helt vildt lækre.
Ingredienser
Se ingredienser
- 125g tørrede figner
- 1½ dl hørfrø
- 3 dl kogende vand
- 1 pakke gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk. olie eller flydende fedtstof
- 6 dl mel
Luk
Fremgangsmåde
- Skær stilkene fra fignerne og hak dem
- Figner og hørfrø blandes i en skål
- Hæld kogende vand i skålen
- Lad blandingen afkøle til 37 grader
- Opløs gæren i det lunkne vand og hæld det i skålen
- Tilsæt olie, salt og mel
- Arbejd med dejen, til den bliver glat
- Lad den hæve i cirka 40 minutter
- Placer dejen på et meldrysset bord og ælt indtil glat
- Del en længere pølse i 25 stykker
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i cirka 30 minutter.
- Bag bollerne omkring 8-10 min. ved 250 grader
- Lad dem afkøle på en rist under et klæde
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smattgott.blogspot.se/2011/07/oliv-och-rosmarinbaguetter-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.