Oliven- og rosmarin-baguetter

Nu når solen ikke altid skinner på det skandinaviske folk, kan man godt længes efter de lune sommernætter. Kan vi ikke tage til sydpå, må syden komme til os. Disse lækre baguetter tager dig sydpå. Følger du opskriften, får du 4 brød.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 dl sorte oliven uden sten
  • 100-150g valnødder
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • ½ pakke gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6-7 dl mel + 1 dl til udrulning
  • 1-2 tsk. saltflager

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skær de sorte oliven og groft
  2. Hak valnødder og rosmarin
  3. Gæren smuldres i en skål med vand, og salt og honning tilsættes
  4. Tænd for vandet og rør, indtil gæren er opløst
  5. Tilsæt olie, oliven, valnødder, rosmarin og mel
  6. Arbejd hurtigt, dejen skal være rigtig løs
  7. Drys omkring 2 spiseskefulde mel over dejen, dæk skålen med et håndklæde og lad den hæve i cirka en time
  8. Forvarm ovnen til 250 grader
  9. Drys mel på bordpladen og forsigtigt tip dejen ud
  10. Dejen deles i fire
  11. Form dem til baguetter – vrid dem eventuelt en smule – og placer dem på en bageplade med bagepapir
  12. Pensl med vand og drys henover brødene saltflager og hakket rosmarin
  13. Bag brødene i 5 minutter, sluk ovnen og lad brødene bage færdig i restvarmen i yderligere 10-12 minutter
  14. Lad brødene køle af på en rist under et klæde

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smattgott.blogspot.se/2011/07/oliv-och-rosmarinbaguetter-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.