Grovboller

Boller smager jo rigtig godt – specielt med lidt smør ovenpå. Men de er jo ikke altid lige sunde. Derfor foreslår vi at du prøve at bage disse lækre grove boller, der smager helt fantastisk, men som også indeholde en masse fibre, hvilket gør dem til et sundere valg end de traditionelle te-boller. Du får cirka 10 – 12 boller ud af denne portion.
Ingredienser
Se ingredienser
- 25 g gær
- 1 dl vand
- 3 dl ymer, yoghurt eller A38
- 1 spsk. sirup
- 1 tsk. salt
- ½ spsk. olie
- ¾ dl hvedeklid
- ¾ dl havregryn
- 250 g grahamsmel
- Ca. 250 g hvedemel
- ½ tsk. kardemomme
Luk
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i lunkent vand
- Ymer, yoghurt eller A38 blandes i sammen med olien og siruppen
- Kardemomme tilsættes sammen med grahamsmel, hvedeklid, havregryn og salt
- Hvedemelet æltes i lidt efter lidt
- Dejen æltes godt igennem og sættes derefter til hævning i ca. 2 timer
- Form dejen til 10 – 12 boller, som efterhæves ca. 30 minutter
- Pensel bollerne med lidt vand og bag dem i en forvarmet ovn i 15 – 20 minutter ved 225 grader
No Responses