Gulerods- og havreboller
Der er ikke noget som en dejlig, grovbolle! Her er en opskrift på 8 store grovboller og et brød – alt sammen lavet på gulerod og havre.
Ingredienser
Se ingredienser
- 100g havregryn + 2 dl vand
- 75 g havregryn
- 2 dl vand
- 10g gær
- 1 dl surdej
- 130g revet gulerod (én stor eller to mindre)
- 600g hvedemel
- 60 g hele hørfrø
- 60g solsikkefrø
- 1 spsk. salt
Luk
Fremgangsmåde
- Kog 2 dl vand og hæld det over havregrynene (100g)
- Lad havregrynene (75g) simre i 2 kopper vand i cirka 5 minutter
- Lad det hele stå i en time
- Opløs gæren i vand
- Bland de to havremasser med gær, frø og mel og sæt kokkeassistenten på lav hastighed i 5 minutter
- Tilsæt salt, øg hastigheden i omkring 4 minutter, indtil dejen former sig til en kugle
- Dæk skålen med plastik og lad dejen hæve i 1 1/2 time ved stuetemperatur
- Rør rundt og lad stå i endnu en time
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i to dele
- Form et brød og læg det i en smurt form
- Form resten til kugler og dæk dem med et håndklæde, så de kan hæve i en times tid
- Forvarm ovnen til 250 grader og bag bollerne i cirka 15 minutter, og brødet omkring 40 minutter
- Lad afkøle på en rist uden en køkkenrulle
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://baka-smaka.blogspot.se/2010/05/morot-havre.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.