Gulerods- og havreboller

Der er ikke noget som en dejlig, grovbolle! Her er en opskrift på 8 store grovboller og et brød – alt sammen lavet på gulerod og havre.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 100g havregryn + 2 dl vand
  • 75 g havregryn
  • 2 dl vand
  • 10g gær
  • 1 dl surdej
  • 130g revet gulerod (én stor eller to mindre)
  • 600g hvedemel
  • 60 g hele hørfrø
  • 60g solsikkefrø
  • 1 spsk. salt

Luk

Fremgangsmåde

  1. Kog 2 dl vand og hæld det over havregrynene (100g)
  2. Lad havregrynene (75g) simre i 2 kopper vand i cirka 5 minutter
  3. Lad det hele stå i en time
  4. Opløs gæren i vand
  5. Bland de to havremasser med gær, frø og mel og sæt kokkeassistenten på lav hastighed i 5 minutter
  6. Tilsæt salt, øg hastigheden i omkring 4 minutter, indtil dejen former sig til en kugle
  7. Dæk skålen med plastik og lad dejen hæve i 1 1/2 time ved stuetemperatur
  8. Rør rundt og lad stå i endnu en time
  9. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i to dele
  10. Form et brød og læg det i en smurt form
  11. Form resten til kugler og dæk dem med et håndklæde, så de kan hæve i en times tid
  12. Forvarm ovnen til 250 grader og bag bollerne i cirka 15 minutter, og brødet omkring 40 minutter
  13. Lad afkøle på en rist uden en køkkenrulle

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://baka-smaka.blogspot.se/2010/05/morot-havre.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.