Små og gode rugboller
Der er ikke meget, der slår duften af nybagt brød. Så skulle det da lige være smagen af nybagt brød. Her er opskriften på små og lækre rugboller, der kan spises, som de er, eller bruges som sandwichbrød. Opskriften er til cirka 14 boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 5 dl mælk
- 50g smør
- 1 pakke gær
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. brødsirup
- 5 dl rugmel
- Omkring 12 dl mel
Luk
Fremgangsmåde
- Gæren smuldres i en skål
- Smelt margarinen sammen med mælken i en gryde
- Lad væsken være 37 grader
- Tilføj siruppen
- Hæld væsken over gæren og rør, til gæren er opløst fuldstændigt
- Derefter tilsættes næsten alt melet – gem et par deciliter mel til udrulningen
- Ælt dejen i cirka 5-10 minutter
- Tilsæt mere mel om nødvendigt. Dejen skal ikke være for klæbrig
- Lad dejen hæve i skålen under viskestykke i cirka 20 minutter
- Læg dejen på et meldrysset bord
- Del dejen i cirka 14 lige store stykker
- Form til boller og læg dem til hævning på en bageplade med bagepapir
- Lad dem hæve under et klæde i yderligere 30 minutter
- Skær på langs, så bollerne får mindre indsnit
- Bage dem derefter i 10 minutter ved 225 grader
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://ensmakavkarin.com/2013/01/07/sma-och-goda-ragbullar/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.