Boller med havregryn

Lækre boller, der har fået en dejlig “kant” ved at få tilsat havregryn istedet for noget af melet.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 75 g smør
  • 0,5 dl sukker
  • 1 pakke gær
  • 1 tsk honning
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 3 dl havregryn
  • 7 dl hvedemel
  • 1-2 tsk kardemomme
  • 1 æg

Luk

Fremgangsmåde

  1. Smuldre gæren i en skål
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælk og vand
  3. Hæld vand, mælk og vand blandingen over i skålen og rør gæren ud
  4. Hæld havregryn og honning i
  5. Tilsæt kardemomme, sukker og næsten al melet
  6. Ælt indtil en dejen er glat (tilsæt evt. det resterende mel hvis nødvendigt)
  7. Sæt dejen til hævning et varmt sted i 30-60 min
  8. Rul dejen til en pølse og skær den i 20 stykker og tril til boller
  9. Sæt dem til efterhævning i ca 45 min.
  10. Pensel bollerne med let pisket æg eller mælk, eventuelt vand, og bag dem ved 250 grader i 10 min.
  11. Afkøl på en rist
2 Comments
  1. marlin
    • Anonym