Boller med havregryn
Lækre boller, der har fået en dejlig “kant” ved at få tilsat havregryn istedet for noget af melet.
Ingredienser
Se ingredienser
- 75 g smør
- 0,5 dl sukker
- 1 pakke gær
- 1 tsk honning
- 2 dl vand
- 2 dl mælk
- 3 dl havregryn
- 7 dl hvedemel
- 1-2 tsk kardemomme
- 1 æg
Luk
Fremgangsmåde
- Smuldre gæren i en skål
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mælk og vand
- Hæld vand, mælk og vand blandingen over i skålen og rør gæren ud
- Hæld havregryn og honning i
- Tilsæt kardemomme, sukker og næsten al melet
- Ælt indtil en dejen er glat (tilsæt evt. det resterende mel hvis nødvendigt)
- Sæt dejen til hævning et varmt sted i 30-60 min
- Rul dejen til en pølse og skær den i 20 stykker og tril til boller
- Sæt dem til efterhævning i ca 45 min.
- Pensel bollerne med let pisket æg eller mælk, eventuelt vand, og bag dem ved 250 grader i 10 min.
- Afkøl på en rist
2 Comments
Jeg synes at de er gode men næste dag lidt tørre. Men ellers rigtig gode .
Marlin 9.år ses ses rigtig gode.
- 3. februar 2016jeg synes det er en god måde
- 25. juni 2016Se også