Ciabattaboller
Hvis du godt kunne tænke dig at få en lille smule Italien ind i dit hjem, så skulle du prøve at bage disse lækre ciabattaboller. De er simpelthen så dejlige luftige og sprøde. De er en anelse komplicerede at lave, men oplevelsen ved at spise dem overgår helt klart den lidt langsomme tilbedredning. Du får ca 12 stk. ud af denne opskrift.
Ingredienser
Se ingredienser
Dag 1
- 10 g gær
- 1 dl vand
- 125 g (2 dl) italiensk hvedemel type 0
Dag 2
- 15 g gær
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- Ca. 300 g (5 dl) italiensk hvedemel type 0
- Olivenolie til formen
Luk
Fremgangsmåde
- Opløs gæren til fordejen i fingervarmt vand og rør melet i
- Dæk skålen med film og lad fordejen hæve i stuevarme natten over, ca. 12 timer
- Næste dag røres de 15 g gør ud i fingervarmt vand og tilsættes fordejen
- Rør derefter salt, sukker og olivenolie i
- Tilsæt melet og ælt dejen kraftigt, til den er let, blank og glat
- Hæld lidt olivenolie e en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, så bund og sider bliver godt olierede
- Hæld dejen direkte i formen, kom olie på hænderne og klap dejen med et viskestykke og lad den hæve ca. 1 time
- Strø rigeligt mel på bordet og vend forsigtigt dejen ud af formen
- Drys mel på oversiden og del forsigtigt dejen på langs med en melet dejskraber
- Skær derefter hver længde i 6 aflange stykker – pas på ikke at trykke dejen for meget
- Løft forsigtigt med dejskraberen stykkerne over på en plade med bagepapir og lad bollerne hæve i 30-45 minutter
- Opvarm ovnen til 225 grader
- Bag de færdighævede boller ca. 12 minutter i den varme ovn
No Responses