Enkle hvedeboller

De fleste har vel en nostalgisk eller lettere romantisk forestilling om et glas varm kakao og nybagte boller på en kold regnvejrsdag. Her får du opskriften på superenkle hvedeboller, der er nemme at lave og kan være et led i at udleve netop denne drøm. Ingredienserne er få og resultatet rigtig godt. Det er bare med at komme i gang, også selvom det ikke regner. Boller kan man altid servere. Opskriften er til 16 velsmagende hvedeboller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 pakke gær
  • 5 dl. mælk
  • 100g margarine
  • 200g sukker
  • 1 kg mel (cirka)

Luk

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker og gær
  2. Smelt margarinen
  3. Varm mælken, så det er lunkent og bland det med smørret
  4. Hæld mælke- og smørblandingen i melet, mens du blander
  5. Ælt dejen i 5 minutter
  6. Lad den hæve i 45 minutter
  7. Ælt dejen godt, når den er færdig med at hæve og del den i 16 lige store stykker
  8. Rul kugler uden at ælte dejen for meget
  9. Lad bollerne hæve i minimum 30 minutter
  10. Forvarm ovnen til 210 grader
  11. Pensl bollerne med æg eller smør og bag dem i cirka 12-15 minutter