Glutenfri burgerboller

Selvom man ikke kan tåle gluten, kan man vel stadig have lyst til en burger, og heldigvis findes der burgerboller uden gluten. Opskriften er til 10 boller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 50 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1/2 kop rapsolie
  • 1 spsk. pofiber
  • 1 tsk. salt
  • 8 dl. glutenfri mel-mix fin
  • 1 dl glutenfri mel-mix grov

Luk

Fremgangsmåde

  1. Gæren smuldres i en skål
  2. Vand og olie tilsættes
  3. Rør, så gæren er i bevægelse
  4. Tilføj pofiber, rør og lad det stå i cirka ti minutter
  5. Tilsæt salt og mel og brug en dejskraber til at røre
  6. Tag lidt mel på hænderne og form 10 boller
  7. Anbring dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i en time under et viskestykke
  8. Pensl bollerne med vand og drys med sesamfrø
  9. Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter
  10. Lad det køle under et klæde

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://annisglutenfria.se/glutenfritt-hamburgerbrod-2. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.