Glutenfri kardemomme boller med chokolade
Når vi taler bagværk, findes der mange variationer af den velkendte chokoladebolle. Her er en af de lidt mere avancerede.
Ingredienser
Se ingredienser
- 50 gram gær
- 100 gram margarine
- 5 dl mælk
- 2 spsk. Fiberhusk
- 1 økologisk æg
- 1/2 dl sukker
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. salt
- 12-13 dl glutenfri mel
- 200 gram mælkechokolade
- 50 gram mørk chokolade
Luk
Fremgangsmåde
- Smuldr gær i en stor skål
- Smelt margarinen sammen med mælken i en gryde og lad det køle af, indtil det når de 37 grader
- Hæld det over gæren og rør, indtil gæren er opløst
- Tilføj fiberhusken og rør
- Lad det stå i 10 minutter
- Tilsæt ægget og pisk
- Tilsæt sukker, kardemomme og salt
- Tilsæt melet, lidt ad gangen, indtil du kan se, at dejen er klumpfri og løsrevet fra kanterne. Den sidste smule mel bruges til udrulningen
- Lad det hæve i 30 minutter med et viskestykke, gerne et lunt sted
- Ælt herefter dejen, der skal være glat, og del i så mange boller, du synes
- Hak chokoladen og tage en klump dej i hånden
- Ælt det med chokoladestykkerne, så det bliver til en kugle uden megen synlig chokolade
- Lad dem hæve under et viskestykke i yderligere 30 minutter
- Forvarm ovnen til 250 grader
- Smelt lidt smør og pensl bollerne med det eller olie
- Lad bollerne bages i 10 minutter og lad dem køle lidt
- Smelt chokoladen over et vandbad og dekorer de afkølede boller med den flydende chokolade
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://cakingmyday.blogspot.se/2012/06/glutenfria-kardemummabullar-med.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.