Glutenfri kardemomme boller med chokolade

Når vi taler bagværk, findes der mange variationer af den velkendte chokoladebolle. Her er en af de lidt mere avancerede.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 50 gram gær
  • 100 gram margarine
  • 5 dl mælk
  • 2 spsk. Fiberhusk
  • 1 økologisk æg
  • 1/2 dl sukker
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 12-13 dl glutenfri mel
  • 200 gram mælkechokolade
  • 50 gram mørk chokolade

Luk

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gær i en stor skål
  2. Smelt margarinen sammen med mælken i en gryde og lad det køle af, indtil det når de 37 grader
  3. Hæld det over gæren og rør, indtil gæren er opløst
  4. Tilføj fiberhusken og rør
  5. Lad det stå i 10 minutter
  6. Tilsæt ægget og pisk
  7. Tilsæt sukker, kardemomme og salt
  8. Tilsæt melet, lidt ad gangen, indtil du kan se, at dejen er klumpfri og løsrevet fra kanterne. Den sidste smule mel bruges til udrulningen
  9. Lad det hæve i 30 minutter med et viskestykke, gerne et lunt sted
  10. Ælt herefter dejen, der skal være glat, og del i så mange boller, du synes
  11. Hak chokoladen og tage en klump dej i hånden
  12. Ælt det med chokoladestykkerne, så det bliver til en kugle uden megen synlig chokolade
  13. Lad dem hæve under et viskestykke i yderligere 30 minutter
  14. Forvarm ovnen til 250 grader
  15. Smelt lidt smør og pensl bollerne med det eller olie
  16. Lad bollerne bages i 10 minutter og lad dem køle lidt
  17. Smelt chokoladen over et vandbad og dekorer de afkølede boller med den flydende chokolade

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://cakingmyday.blogspot.se/2012/06/glutenfria-kardemummabullar-med.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.