Müsliboller II
Boller behøver ikke nødvendigvis at være bagt udelukkende på hvedemel. De kan faktisk godt være forholdsvis sunde og velsmagende på samme tid. Det er denne opskrift et bevis på. Her får du en opskrift, der kombinerer velsmag med sundhed. Denne kombination er udlevet i en super lækker müslibolle, der er nem at lave.
Ingredienser
Se ingredienser
- 3 1/2 dl. vand
- 25g gær
- 300g mel
- 100g havregryn
- 100g hvede, groft
- 50g solsikkefrø
- 10g havsalt
- 50g hakkede valnødder
- 50g hakkede abrikoser
- 50g rosiner
Luk
Fremgangsmåde
- Bland gæren i 3 dl. vand
- Hak abrikoser og valnødder
- Hæld mel, havre, solsikkefrø, salt, abrikoser, rosiner og valnødder i en skål
- Tilsæt gær
- Ælt dejen godt og tilsæt det resterende vand
- Lad dejen hæve i 1 time
- Put noget mel på en overflade og ælt dejen med hænderne
- Rul dejen til en pølse, del den i lige store stykker alt afhængigt af bollernes størrelse
- Rul klumper til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir
- Lad dem hvile i 20 minutter
- Pensl med vand eller æg og drys evt. solsikkefrø på toppen
- Bages midt i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter