Tebirkes
Hvis man skal have lidt sødt til morgenmaden, så er tebirkes helt klart et dejligt og sprød mulighed. Det kræver lidt øvelse at få lavet den perfekte tebirkes med en masse sprøde lag, men det skal bestemt ikke afholde dig fra at prøve. Hvis du har lyst til at eksperimentere, så kan du lave det, som hedder “københavnerbirkes”, hvor du fordeler reven marcipan ned langs midten af det udrullede dejstykke, før det foldes i 3 lag og skæres i birkes. Du får cirka 16 stk ud af denne portion.
Ingredienser
Se ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl koldt vand
- 1½ tsk groft salt
- ½ æg
- Ca. 435 g hvedemel (ca. 7 dl)
- 150 g smør eller margarine
- Til pensling: æg, birkes
Luk
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i koldt vand
- Tilsæt salt og æg
- Bland melet i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens
- Ælt dejen smidig
- Lad den hvile 15 minutter
- Læg fedtstoffet mellem to stykker pergamentpapir og rul det ud til ca 1 cm’s tykkelse
- Rul dejen ud til en firkantet plade
- Læg det udrullede fedtstof på skrå midt på dejen
- Fold de fire hjørner ind over dejen
- Rul dejen let og læg den sammen i tre lag
- Læg dejen koldt 15 minutter
- Rul atter dejen ud, fold den i tre lag og læg den koldt i 15 minutter
- Gentag udrulning, foldning og hævning 4-5 gange, og gerne flere, det gør bagværket mere let og “bladet”
- Dej dejen i to dele efter sidste udrulning
- Rul hvert stykke til et aflangt stykke 45-50 cm langt og 18-20 cm bredt
- Fold dejen sammen i 3 lag på langs og del hvert stykke i ca. 8 tebirkes
- Lad dem efterhæve 20 minutter
- Pensl med æg og drys med birkes
- bag dem 14-16 minutter ved 225 grader
No Responses