Boller med gulerødder
Dejlige boller med et touch af gulerødder, solsikkekerner og sesamfrø. Perfekt som boller til en god skovtur.
Ingredienser
Se ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl lun mælk
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 1 dl sesamfrø (eller hørfrø)
- 1 dl solsikkekerner
- 2 revne gulerødder
- 2 dl havregryn
- 300 g hvedemel
- 300g groft grahamsmel eller rugmel
Luk
Fremgangsmåde
- Hæld den lunkne mælk, honning og olie i en skål
- Smuldre gæren i væsken og rør rundt indtil den er helt opløst
- Tilsæt sesamfrø, solsikkekerner, gulerødder og havregryn og rør rundt
- Tilsæt al grahamsmelen og 3/4 af hvedemelen
- Ælt dejen godt og tilsæt eventuelt den sidste 1/4 hvedemel
- Ælt godt og lad derefter dejen stå og hæve i cirka 60 minutter
- Form dejen til en pølse og skær cirka 25 stykker og form dem til boller
- Tænd for ovnen på 225 grader og sæt bollerne til efterhævning i cirka 30 minutter
- Når oven er varm bag boller i cirka 10 minutter eller indtil de er gyldne
No Responses