Boller med gulerødder

Dejlige boller med et touch af gulerødder, solsikkekerner og sesamfrø. Perfekt som boller til en god skovtur.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lun mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 1 dl sesamfrø (eller hørfrø)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 revne gulerødder
  • 2 dl havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 300g groft grahamsmel eller rugmel

Luk

Fremgangsmåde

  1. Hæld den lunkne mælk, honning og olie i en skål
  2. Smuldre gæren i væsken og rør rundt indtil den er helt opløst
  3. Tilsæt sesamfrø, solsikkekerner, gulerødder og havregryn og rør rundt
  4. Tilsæt al grahamsmelen og 3/4 af hvedemelen
  5. Ælt dejen godt og tilsæt eventuelt den sidste 1/4 hvedemel
  6. Ælt godt og lad derefter dejen stå og hæve i cirka 60 minutter
  7. Form dejen til en pølse og skær cirka 25 stykker og form dem til boller
  8. Tænd for ovnen på 225 grader og sæt bollerne til efterhævning i cirka 30 minutter
  9. Når oven er varm bag boller i cirka 10 minutter eller indtil de er gyldne

No Responses