Foccacia (rosmarin boller)
Her har vi en rigtig lækker boller, der stammer fra Italien og som er helt perfekt som sandwich bolle. Du kan evt. også lave den til en tapas-middag og så skære den ud i mindre stykker og server den til pølse eller andet salt pålæg. Man kan næsten ikke finde en bolle, der smager bedre end denne, så vi opfordre bare til at du kommer igang med at lave lækre foccacia boller – du får ca. 6-8 boller ud af denne opskrift.
Ingredienser
Se ingredienser
- 15 g gær
- 1 1/4 dl vand
- 500 g pizzamel
- 2 spsk olienolie
- Til pensling: 1 spsk olie, 1 tsk rosmarinblade, groft salt
Luk
Fremgangsmåde
- Udrør gæren i det lune vand
- Tilsæt olivenolien og melet
- Ælt dejen sammen
- Lad dejen hæve lunt en god halv time
- Del den i 6-8 portioner og rul hver portion ud i runde boller, 1 cm tykke
- Prik dem med en gaffel og lad dem efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 10 min
- Pensl bollerne med olie og drys med rosmarin og groft salt
- Bag bollerne ved 225 grader i 10-15 min
No Responses