Boller med gulerødder og squash
Disse lækre boller med gulerod og squash er både fedtfattige og fulde af fibre. De derfor perfekte til kuren eller til dig der går op i at holde dig sund samtidig med at du spiser noget, der smager godt. Og så er det en rigtig god måde at lokke børnene til at spise grøntsager på.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 pk gær
- Ca. 250 gram groft revne gulerod og squash (fx halvt af hver – ellers som man lyster)
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 0,5 dl cheasy A38
- 3,5 dl lunkent vand
- 145 gram knækkede hvedekerner
- 2 dl havregryn
- Ca. 200 gram fuldkornsmel, grahamsmel eller lign.
- Ca. 480 gram hvedemel
Luk
Fremgangsmåde
- Hæld kogende vand over de hvedekernerne og lad det stå og trække i en time.
- Opløs gær i det lunkne vand
- Tilsæt olie, salt, sukker, gulerod/squash, yoghurt og de afdryppede hvedekerner
- Tilsæt havregryn og mel og ælt dejen godt (det er ok hvis dejen er lidt klistret))
- Sæt dejen til hævning i 45 min
- Form ca 20 boller og placer disse på en plade
- Bollerne hæver i ca. 30 min
- Bages ved 180 grader i ca. 15 min.