Grove gulerodsboller med græskarkerner

Dette er opskriften på den perfekte efterårsbolle inspireret af madlavning med rodfrugter. Man behøver ikke at bruge grahamsmel og hvedemel, resultatet bliver stensikkert godt alligevel. Opskriften er til 6-8 boller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 50g gær
  • 5 dl mælk
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 ituskårne gulerødder
  • 3 dl grahamsmel
  • 9-10 dl hvedemel
  • Græskarkerner til pynt

Luk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader
  2. Gæren smuldres i en skål
  3. Opvarm mælken til 37 grader og opløs gæren i mælken, som selvfølgelig hældes i skålen
  4. Tilsæt salt, revne gulerødder og grahamsmel
  5. Arbejd med dejen, så dejen til sidst bliver glat, men klæbrig
  6. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter under et klæde
  7. Placer dejen på et meldrysset bord og ælt i et par minutter
  8. Del dejen i 6-8 stykker og læg stykkerne på en bageplade med bagepapir
  9. Lad hæve bollerne hæve i cirka 30 minutter
  10. Pensl bollerne med koldt vand og drys med græskarkerner
  11. Bages i cirka 15 minutter, indtil bollerne får en fin og lysebrun farve
  12. Lad afkøle på en rist

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://allagodating.se/2012/10/21/grova-morotsbullar-med-pumpafron/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.