Klidboller
Disse boller smager virkelig godt, er sunde og er virkelig nemme at lave. Hævningen i disse boller er det som hedder koldhævning. Dvs. at dejen lige så stille hæver inde i køleskabet. Det betyder selvfølgelig, at disse boller ikke er nogen som du kan lave lige på 5 minutter, men det betyder også, at de er virkelig nemme at lave fx om morgen. Du laver nemlig dejen om aften og om morgen “klatter” du bare dejen ud på en bageplade og så ind i den kolde ovn – nemmere kan det da næsten ikke være. Der kommer ca. 12-14 boller ud af denne portion.
Ingredienser
Se ingredienser
- 12 g gær
- 6 dl vand
- 2 tsk salt
- 2 dl hvedeklid
- 650 hvedemel
Luk
Fremgangsmåde
- Smuldre gæren i vandet og rør saltet i
- Kom klid og mel i gærblandingen og rør dejen sammen med en ske, dejen skal være klæg
- Sæt dejen i køleskabet natten over
- Klat bollerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Sæt dem i oven og tænd for varmluften
- Bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter
No Responses