Luftige boller
Der findes et utal af forskellige opskrifter på helt almindelige boller, og når man begiver sig i kast med noget så simpelt, giver det god mening at gøre det ordentligt. Derfor bør man, hvis man står over for en større bolleproduktion, helt klart overveje netop denne opskrift, fordi der udover at være lagt fokus på smagen også fokuseres på konsistensen og den meget afgørende luftighed. Opskriften er til 50 boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 liter mælk
- 300g sukker
- 100g smør
- 2 pakke gær
- 2 æg
- 1,5 kg hvedemel (cirka)
- 1 tsk. bagepulver
- 2-3 tsk. vaniljeekstrakt
- 2 tsk. kardemomme
Luk
Fremgangsmåde
- Bland kogende mælk, sukker og smør
- Lad det køle
- Tilsæt gær
- Tilsæt æg og alle de tørre ingredienser
- Del dejen i 50 lige store stykker og rul bollerne ud med det samme
- Læg dem på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve i halvanden til to timer
- Pensl bollerne med et pisket æg, hvis du ønsker en glat overflade
- Bages i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter