Nemme boller

Er man ikke en ørn i et køkken, er det her en overkommelig opgave. Bollerne er sunde, og opskriften er let at gå til – følger man den, skulle man meget gerne ende op med 15 boller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 5 dl vand
  • 50g gær
  • 1/2 dl olie
  • 1 æg
  • 1/2 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 12-15 dl mel (evt. 2-3 dl rugmel)
  • 1 pisket æg

Luk

Fremgangsmåde

  1. Vandet opvarmes til 37 grader, hvorefter gæren tilsættes
  2. Derefter tilsættes olie, salt og sukker og æg
  3. Rør melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være glat og formes til små boller
  4. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 45 minutter
  5. Pensle bollerne med det piskede æg
  6. Bag dem ved 250 grader i ovnen i ca. 8-10 minutter, afhængigt af ovnen
  7. Lad dem køle under et klæde

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://anna-nazima.blogspot.se/2010/01/mumsiga-frallor.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.