Pitabrød

De fleste er vilde med pitabrød, og selvom det kan være lidt et antiklimaks at købe et par tørre pitabrød i supermarkedet, når man har sat sig for at indtage et sundt måltid, findes der råd. Her er opskriften på hjemmelavede pitabrød, der gør den ultimative gastronomiske gør-det-selv-oplevelse lidt sundere og lidt mere velsmagende. Denne opskrift er til 8 pitabrød.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 25g gær
  • 2 dl. lunkent vand
  • ½-1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 5 dl. mel (cirka)

Luk

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 230-250 grader
  2. Smuldr gæren i en skål
  3. Tilsæt salt og derefter det lunkne vand
  4. Rør dette godt sammen, så alt gæren er opløst
  5. Tilsæt olie og mel
  6. Lad ikke dejen blive for fast
  7. Lad den hæve i cirka 20 minutter
  8. Rul en pølse og del den i 8 lige store stykker
  9. Rul små kugler og lad dem hvile i 5 -10 minutter
  10. Tryk bollerne flade og bag dem straks i 8-10 minutter
  11. De bør ikke blive for brune
  12. Lad dem køle af på en rist, så de er klar til at blive skåret op og fyldt med lækkerier