Pitabrød
De fleste er vilde med pitabrød, og selvom det kan være lidt et antiklimaks at købe et par tørre pitabrød i supermarkedet, når man har sat sig for at indtage et sundt måltid, findes der råd. Her er opskriften på hjemmelavede pitabrød, der gør den ultimative gastronomiske gør-det-selv-oplevelse lidt sundere og lidt mere velsmagende. Denne opskrift er til 8 pitabrød.
Ingredienser
Se ingredienser
- 25g gær
- 2 dl. lunkent vand
- ½-1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 5 dl. mel (cirka)
Luk
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 230-250 grader
- Smuldr gæren i en skål
- Tilsæt salt og derefter det lunkne vand
- Rør dette godt sammen, så alt gæren er opløst
- Tilsæt olie og mel
- Lad ikke dejen blive for fast
- Lad den hæve i cirka 20 minutter
- Rul en pølse og del den i 8 lige store stykker
- Rul små kugler og lad dem hvile i 5 -10 minutter
- Tryk bollerne flade og bag dem straks i 8-10 minutter
- De bør ikke blive for brune
- Lad dem køle af på en rist, så de er klar til at blive skåret op og fyldt med lækkerier