Pizzaboller
Kims chips har i en længere årrække benyttet sig af vendingen: når du er sulten for sjov, og lige præcis denne vending er vel meget passende, når det kommer til disse pizzaboller. Ikke fordi de er vildt usunde eller uegnede på nogen måder, men smagen er god, og så er det et perfekt mellemmåltid. Opskriften er til 18 forholdsvis store pizzaboller, der bare er lidt sjovere end så mange andre boller.
Ingredienser
Se ingredienser
Dej:
- 1,2 kg mel (cirka)
- 2 tsk. salt
- 175g smeltet smør
- 5 dl. mælk, opvarmet til cirka 37 grader
- 2 dl. vand, opvarmet til cirka 37 grader
- 75g gær
Fyld:
- Lidt olie til stegning
- 1 løg (lille)
- 4 fed hvidløg
- 300g hakkekød
- 140g tomatpure
- 1,5 ml. vand
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. basilikum, tørret
- 2 tsk. oregano, tørret
- 1 tsk. chilisauce, stærk
- 2 tsk. cilisaus – sur/sødsovs
- Salt
- Peber
- Sukker
- 250g blandet revet ost (cheddar, mozzarella osv.)
Luk
Fremgangsmåde
- Smelt smørret
- Tilsæt gær
- Bland smør og mel
- Tilsæt resten af ingredienserne
- Dejen skal være klistret; når den er det, skal den hæve i en god times tid
- Del dejen i 18 og form dem, så der kan ligge fyld på toppen
- Hak løg og hvidløg og svits dem et par minutter på en varm pande
- Tilføj kødet, og når det er brunet kan du tilsætte alt undtagen ost, salt, peber og sukker
- Lad det stå og smag det så til med salt, peber og sukker
- Lad det simre igen
- Hæld fyldet på bollerne og drys med ost, inden bollerne sættes i ovnen i cirka 12 minutter ved 225 grader