Rugboller
Man behøver ikke nødvendigvis synde, når man slår en dej op. Disse rugboller er sunde og lette og lave, og så kan man få tilfredsstillet sit behov for at bage uden at føle sig syndig eller skyldig. Tværtimod. Opskriften er til 16 boller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 50g smør
- 25g gær
- ½ dl lys sirup
- 1 dl mælk
- 4 dl vand
- 1 dl rugkerner
- 1 dl fin rug
- 2 dl rugmel (gem nogle til udrulningen)
- 5-6 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- Mælk til pensling
Luk
Fremgangsmåde
- Smelt smørret over svag varme og smuldr gæren i en skål
- Tilsæt sirup, mælk, vand og den smeltede smør
- Bland godt
- Tilsæt mel og salt
- Ælt dejen i et par minutter – den må gerne være lidt løs
- Lad dejen hæve i mindst 1 ½ time
- Placer dejen på et meldrysset bord og ælt det et øjeblik
- Del dejen i 16 lige store stykker (ca. 80g) og form til runde boller
- Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i mindst 45 minutter
- Forvarm ovnen til 225 grader
- Pensl bollerne med fermenteret mælk
- Bag bollerne i ovnen i 8-12 minutter, så de bliver lysebrune
- Lad afkøle på bagerist
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://victoriajohanna.blogspot.se/2011/09/ragbullar.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.