Sunde burgerboller

Disse boller er geniale til madpakken, men også hvis der skal laves sunde burgere til aftensmaden. De er flade og derfor meget lette at spise selv med en masse lækkert burger- eller sandwichfyld. Og da de er langtids hævede kan du lave dejen i forvejen og tage den frem når du skal bruge dem, så de er helt friske.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 12 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 1 kg grahamsspeltmel
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner

Luk


Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olivenolie, salt og kernerne
  2. Mens du rører i dejen med en ske, tilsættes melet lidt efter lidt
  3. Når dejen er jævn, dækkes skålen til med et vådt viskestykke og stilles i køleskabet til hævning i 8-10 timer
  4. Du kan med fordel lave en portion dej om aftenen og bage dem når du står op næste dag
  5. Efter hævningen formes boller med to skeer
  6. Bollerne flader meget ud under bagningen så det er vigtigt at placere dem med god afstand på bagepladen
  7. Bages i 30 – 35 minutter ved 200 grader