“Sunde” nemme boller
Navnet på disse boller er faktisk sundere boller, da alt jo er relativt. Til disse boller er der dog tilføjet en vis grad af sundhed, der ikke har været at finde i majoriteten af de efterhånden talrige bolleopskrifter baseret på brugen af hvedemel, og det er derfor, at det helt klart kan anbefales at prøve kræfter med lige netop denne opskrift. Den er nem at gå til, og resultatet er altid velsmagende og sundt. Lige som det skal være!
Ingredienser og fremgangsmåde
- 200 gram margarine smeltes
- Bland 1 dl. appelsinjuice og en pakke kvark
- Tilsæt vand, indtil du har 7 dl væske
- Væsken hældes i den smeltede margarine og varmes op til 37 grader
- I en skål blandes 200g farin og 2 tsk. kardemomme
- Opløs 1 pakke gær i lidt af væsken og tilsæt det til resten af væsken
- Så tilsættes 1,6 liter speltmel, så dejen bliver forholdsvis fast
- Dejen overdækkes og placeres et varmt sted, indtil den når dobbelt størrelse
- Rulles til 32 boller, der sættes til hævning igen, inden de piskes med æg
- Bages ved 225 grader i 12 minutter