Boller med valnødder

Her er noget nær de bedste boller du kan servere til grønsagssuppen eller osten. Disse boller har en lækker nøde smag og er dejlige luftige. Hvis du ikke er så vild med valnødder, så kan du bytte dem ud med hasselnødder. I så fald bør du lige riste hasselnøddekernerne, og pil skallen af, før end du vender dem i dejen – det giver mere smag af nød. Du får cirka 4 store boller ud af denne portion.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 æg
  • 6 dl sigtemel
  • 200 g valnødder
  • ca. 6 dl hvedemel

Luk

Fremgangsmåde

  1. Varm mælk i en gryde, og hæld herefter mælken over i en dejskål
  2. Rør gær, salt, letpiskede æg og sigtemel i, og rør godt rundt
  3. Kom nødderne i
  4. Kom hvedemel i, efterhånden som du rører rundt. Stop, når dejen er samlet, men stadig en smule klæg
  5. Læg viskestykke over dejen, og lad den hæve i 30 minutter
  6. Kom dejen på et meldrysset bord, del den i fire lige store dele og læg de fire boller på en bredepande
  7. Læg viskestykke over, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter
  8. Pensl bollerne med mæl, og stil dem midt i ovnen
  9. Bag dem i ca. 35 minutter ved 200 grader
No Responses