Boller bagt med Stevia

Har du også fået øjnene op for Stevia, det naturlige sødemiddel som nu er kommet til Danmark? Hvis du ikke har prøvet at bage med det før, er her en opskrift på nogle lækre sunde boller med masser af kerner og med Stevia. Er du ikke fan af Stevia kan du erstatte det med sukker som nævnt i opskriften.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 50 g blendede hørfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g græskarkerner
  • 1/2 dl Cheasy fraiche 6%
  • 50 g gær
  • 2 gulerødder revet
  • 2 g kanel
  • 15 g agavesirup
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk Stevia (kan erstattes med alm. sukker eller brun farin, i såfald 1spsk)
  • 100 g havregryn
  • 200 g grahamsmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel (kan erstattes med speltmel, quinoamel, durummel)
  • 4dl vand

Luk


Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren op i det lunkne vand, og bland gulerødder, kerner, Cheasy, kanel, agavesirup, havregryn, salt og Stevia i skålen
  2. Når ingredienserne er godt blandet, tilsættes de tre meltyper lidt efter lidt
  3. Ælt dejen til den er fast og solid
  4. Stil dejen til hævning et lun sted i 45-60 minutter
  5. Bollerne skal efterhæve på pladen i 20 minutter inden de sættes i ovnen
  6. Pensl evt. med æg, kanel og sesamfrø, og bag bollerne i 20 minutter ved 210 grader