Koldhævede grovboller

Findes der noget bedre end nybagte boller til morgenmad? Nej, vel! Så er her en rigtig god opskrift som ikke betyder, at du skal helt vildt tidligt op – du laver nemlig dejen aftenen før og sætter den til koldhævning i køleskabet.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 300 gram fuldkorns rugmel
  • 200 gram fuldkorns grahamsmel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk honning
  • 50 g frisk gær
  • 1 liter koldt vand
  • 1 spsk. olie
  • 1,5 tsk. salt

Luk

Fremgangsmåde

  1. Start med at smuldre gæren i en skål
  2. Tilsæt honningen
  3. Lun lidt af vandet (ca. 2 dl) og hæld det i skålen
  4. Rør rundt indtil honningen og gæren er opløst i vandet
  5. Tilsæt derefter resten af vandet og olien
  6. Hæld nu salt, havregryn, solsikkefrø, og melet i og rør godt indtil du har en smule klæbrig dej
  7. Sæt dejen til hævning i køleskabet i omkring 10 timer (for eksempel natten over)
  8. Om morgen den næste dag tager du dejen ud på køkkenbordet med lidt mel og former den til cirka 12 boller
  9. Læg bollerne på et bageplade og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 230 grader
  10. Pensel evt. bollerne med lidt mælk og hæld sesamfrø på (så får de et flot look)
  11. Bag dem i 10 minutter ved 230 grader og skru derefter ned til 200 grader og bag dem i yderligere  20 min.
  12. Afkøl dem på en rist og spis derefter dejlige nybagte boller til din morgenmad

No Responses