Koldhævede grovboller
Findes der noget bedre end nybagte boller til morgenmad? Nej, vel! Så er her en rigtig god opskrift som ikke betyder, at du skal helt vildt tidligt op – du laver nemlig dejen aftenen før og sætter den til koldhævning i køleskabet.
Ingredienser
Se ingredienser
- 500 g hvedemel
- 300 gram fuldkorns rugmel
- 200 gram fuldkorns grahamsmel
- 2 dl havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 spsk honning
- 50 g frisk gær
- 1 liter koldt vand
- 1 spsk. olie
- 1,5 tsk. salt
Luk
Fremgangsmåde
- Start med at smuldre gæren i en skål
- Tilsæt honningen
- Lun lidt af vandet (ca. 2 dl) og hæld det i skålen
- Rør rundt indtil honningen og gæren er opløst i vandet
- Tilsæt derefter resten af vandet og olien
- Hæld nu salt, havregryn, solsikkefrø, og melet i og rør godt indtil du har en smule klæbrig dej
- Sæt dejen til hævning i køleskabet i omkring 10 timer (for eksempel natten over)
- Om morgen den næste dag tager du dejen ud på køkkenbordet med lidt mel og former den til cirka 12 boller
- Læg bollerne på et bageplade og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 230 grader
- Pensel evt. bollerne med lidt mælk og hæld sesamfrø på (så får de et flot look)
- Bag dem i 10 minutter ved 230 grader og skru derefter ned til 200 grader og bag dem i yderligere 20 min.
- Afkøl dem på en rist og spis derefter dejlige nybagte boller til din morgenmad
No Responses