Krydderboller
Har du også prøvet de lidt triste og papagtige krydderboller i supermarkedet? Så har du altså ikke prøvet rigtige krydderboller. Når du selv laver dem, så bliver de så meget anderledes, at man slet ikke kan forstå at de kan sælge de krydderboller i supermarkedet. Når du har lavet disse boller, så læg dem på din brødrister, så de får den lækre sprøde overflade. Du får ca. 10 stk ud af denne portion. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 75 g smør
- 2½ dl mælk
- 50 g gær
- 1½ tsk groft salt
- ½ tsk sukker
- Ca. 425 g hvedemel (ca. 7 dl)
- Til pensling: vand eller mælk
Luk
Fremgangsmåde
- Smelt fedtstoffet
- Tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt
- Rør gæren ud i den lune væde og tilsæt salt og sukker
- Bland hvedemelet i ad et par gange, til dejen har en passende konsistens
- Ælt dejen godt, den skal være let og smidig
- Stil dejen til hævning 30 minutter
- Form dejen til 10 boller og lad dem efterhæve 20 minutter
- Pensl med vand eller mælk og vag bollerne 16-18 minutter ved 200 grader
- Flæk bollerne og rist dem på brødristeren
No Responses