Müsliboller
Er der noget bedre end en lun bolle til morgenmaden? Med disse lækre mysli-boller starter du dagen med en god sund morgenmad, der holder dig mæt længe og giver dig energi til din arbejdsdag. Du kan variere bollerne med forskellige mysli, men husk altid at vælge en type uden sukker. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 8 dl koldt vand
- 2 dl æblemost
- 2 tsk. honning
- 20 g salt
- 10 g gær
- 250 g mysli uden sukker
- 250 g grahamsspeltmel
- 50 g hasselnødder
- Ca. 900 g hvedemel
- 100 g rugflager til krymmel
Luk
Fremgangsmåde:
- Rør koldt vand, juice, honning, salt og gær sammen
- Tilsæt müsli, grahamsmel og hasselnødder og rør det hele godt sammen
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt grundigt indtil dejen er smidig, men den må ikke være for fast/hård
- Lad dejen hæve i køleskabet natten over
- Slå dejen sammen og form ca. 30 boller ud af den
- Inden bollerne lægges på pladen, vendes de i rugflager, så de bliver dækket af flagerne på oversiden
- Bollerne hæver til (næsten) dobbelt størrelse og bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter
- Afkøles på rist