Grovboller II

Disse boller er gode til en sund og velnærende morgenmad med noget lækkert pålæg på. De smager fantastisk!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 100 g smør
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 10 dl mel
  • 3,5 dl grahamsmel
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 250 g rosiner (kan udelades)

Luk

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret i en gryde, tilsæt mælk og opvarm blandingen lidt
  2. Tilsæt gær og rør den godt ud
  3. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål og hæld de våde ingredienser i
  4. Bland godt indtil dejen bliver glat og lækker
  5. Sæt til hævning i cirka 1 time
  6. Tilføj rosiner, hvis du ønsker det, og ælt dejen
  7. Rul dejen til en pølse og skær i cirka 25 stykker
  8. Form til boller og sæt dem til efterhævning i 30 min.
  9. Bag dem ved 225 grader i ca 15 min.
No Responses