Burgerboller
Det er altid lækkert med en god burger, og bager man brødet selv, kan en sådan faktisk være både sund, nærende og usandsynligt velsmagende. Denne opskrift er til 20 burgerboller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 50g gær
- 5 dl mælk
- 1 dl olie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1/2 dl hvedeklid
- 1/2 dl hvedekim
- 4 dl rugmel
- 2 dl hvedemel
- 6 dl fuldkornshvedemel
Luk
Fremgangsmåde
- Smuldre gæren i en skål
- Varm mælk og olie i en gryde, indtil det er blevet 37 grader
- Hæld noget af væsken over gæren og rør, indtil gæren er opløst
- Hæld resten af væsken over i skålen og tilsæt salt, sukker, klid og hvedekim
- Tilsæt mel og 3 kopper mel, fuldkorn og ælt dejen
- Tilsæt det resterende mel og fuldkornsmelet, når dejen er glat
- Drys med lidt mel og lad dejen hæve i 30-40 minutter i løbet
- Placer dejen på et meldrysset bord og ælt den
- Del dejen i to og opdel hver portion i 10 stykker
- Rul eller tryk hver bolle flad – omkring 10 cm i diameter
- Placer på en bageplade med bagepapir og lad dem stige yderligere et klæde i cirka 30 minutter
- Pensl med pisket æg
- Bages i ovnen ved 225 grader i 8-12 minutter. Varmluftovn 200 grader
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://minmatblogg.blogspot.se/2011/04/hamburgerbrod.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.