Kvarkboller
Hvis du vil prøve en lidt alternativ bolle, så skal du helt klart prøve at lave disse lækre kvarkboller. De er helt vildt bløde og lækre og passer perfekt til lidt smør og marmelade. Når du benytter surmælksprodukter som fx kvark, ymer, yoghurt m.m. i din bagning, så fremmer det hævningen og er godt for både bollernes konsistens og holdbarhed. Mums! Du får ca. 12 boller ud af denne portion.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2½ dl vand
- 1 dl knækkede hvedekerner
- 4 dl vand
- 200 g kvark
- 50 g gær
- 2 spsk olie
- 2 tsk salt
- 350 g grahamsmel (knap 6 dl)
- 750-800 g hvedemel (ca. 12½ dl)
- Til pensling: æg og knækkede hvedekerner
Luk
Fremgangsmåde
- Kog de 2½ dl vand og hvedekerner i 5 minutter
- Udrør gæren i de 4 dl vand og tilsæt kvark
- Kom olie og salt i
- Tilsæt de kogte og svalede hvedekerner
- Rør grahamsmelet i og tilsæt hvedemelet lidt af gangen
- Ælt dejen blank og smidig
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 45 minutter
- Slå dejen sammen og form til boller
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir på og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter
- Pensl med æg og drys med hvedekerner
- Bag bollerne i 15 minutter ved 225 grader
No Responses